De voordelen van het waxen en slijpen

Voordelen Reichmann machine

De voordelen van ski’s of snowboard onderhoud

De voordelen van het waxen en slijpen, Wanneer jij betere prestaties wil neerzetten op de piste, is onderhoud voor je ski’s en snowboard erg belangrijk. Dit doen wij door het waxen en slijpen van je ski’s of snowboard. Maar waarom is dit belangrijk en wat zijn de voordelen?

Waxen

Het waxen is iets wat je vaker hoort te laten doen, Wanneer je dit dit elke keer voor of na je wintersport laat doen zal dit meer snelheid geven op de piste. Ook zal de wax op het belag in de poriën gaat zitten, dit helpt goed tegen beschadigingen van het belag. Het waxen zorgt er dus voor dat je ski’s of snowboard langer mee gaan en dat ze meer snelheid krijgen.

slijpen

Het slijpen van je kanten, dit zou je net als het waxen elke week na het gebruiken van je ski’s of snowboard kunnen laten doen. Het voordeel van je kanten slijpen is dat je staalkanten scherp worden, hierdoor kunnen de scherpe kanten makkelijk door het ijs snijden en word bochten maken ook een stuk makkelijker.

Het structuur slijpen hoef je maar 1 keer te doen wanneer het vervaagd zou je het opnieuw kunnen doen maar dit zal niet snel gebeuren. Bij het belag slijpen word er in je belag een structuur geslepen waardoor het water makkelijk kan worden afgevoerd. Hierdoor krijg je meer snelheid en door het slijpen zal het belag de wax ook een stuk beter kunnen opnemen.


Klik hier voor de extra onderhoud beurten.
Wil je zelf voor de onderhoud gaan zorgen haal hier je spullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *